Top 10 Stiri Politice din 2010

2010 a fost un an plin de evenimente pentru America în politică. Administrația Obama continuă să se confrunte cu provocări; Democrații și republicanii au făcut triumfuri și compromisuri, iar Mișcarea Tea Party devine mai puternică. Iată o revizuire a top 10 știri din 2010.

2010 a fost un an plin de evenimente pentru America în politică. Administrația Obama continuă să se confrunte cu provocări; Democrații și republicanii au făcut triumfuri și compromisuri, iar Mișcarea Tea Party devine mai puternică. Iată o revizuire a top 10 știri din 2010.

1. Reforma de îngrijire a sănătății este semnat în LawDemocrats petrecut o mare parte din 2009 încercarea de a trece o reformă cuprinzătoare de îngrijire a sănătății. Pe 22 martie 2010, ei s-au reunit în cele din urmă, ceea ce a dus la trecerea reformei (într-o marjă restrânsă). A fost semnat de președinte patru zile mai târziu. Numit ObamaCare, este, fără îndoială, cea mai semnificativă reformă de îngrijire a sănătății în decenii.

2. Sarah Palin Mania Fostul candidat vice-presedinte a devenit republican cel mai vizibil din țară. Din 2009, Sarah Palin a rafinat capacitatea ei de a genera atenția mass-media și popularitate și a devenit o influență politică considerabilă. Ea a făcut titluri atât într-o lumină pozitivă și negativă, și vine doar al doilea la Obama pentru a fi cel mai urmat politician american de azi.

3. AfganistanÎn 2010, America a pierdut viețile a 497 de soldați în războiul din Afganistan. Cu toate acestea, povestea nu a reușit să atragă atenția publică corespunzătoare. Această veste este cu siguranta important, dar se pare că semnificația este pierdut pentru un public american, care este deja prea obosit de conflict și pierderea continuă pe care o aduce.

4. Bush Tax CutsAmidst critici de la progresiști, președintele Obama a ajuns la un compromis cu republicanii pentru a extinde reducerile de taxe pentru cei bogați pentru încă doi ani. În schimb, GOP acordă Obama o prelungire de 13 luni a prestațiilor de șomaj, plus o serie de dispoziții.

5. SB1070 ControversyAfter Legislativul Arizona a trecut controversata lege de aplicare a imigrației ilegale SB1070 în aprilie, administrația Obama a dat în judecată de stat înainte de noua lege ar putea fi adoptate, susținând că legislația a încălcat jurisdicția guvernului federal pentru a controla problema statului plictisitor de imigrare ilegală.

6. Declinul continuu al economiei SUA “redresarea fără loc de muncă” a devenit un termen popular în jurul mijlocul anului 2010, dar așa-numita redresare economică nu se simt ca o recuperare, la toate. Guvernul federal poate infuza o mulțime de bani pentru economie, dar nu a făcut nimic pentru a convinge americanii că recesiunea a fost de peste. Un sector slab al locuințelor și o rată a șomajului ridicată continuă sunt mai mult decât suficiente dovezi contrare.

7. Rata ridicată a șomajuluiUna dintre cele mai mari știri din 2010 a fost eforturile continue ale democraților de a face prestațiile de șomaj ultima, care a forțat republicanii să cedeze extinderea planului federal de prestații incremental pe tot parcursul anului. În schimb, republicanii ajunge să extindă bush reduceri de taxe peste bord.
8. Republicanii iau înapoi HouseRepublicans câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților. Victoria lor în alegerile la jumătatea perioadei 2010 va acorda GOP creșterea puterii cu care să baricadeze președintele Obama în următorii doi ani.

9. Influența Mișcării Tea Party GrowsDelaware republican Christine O’Donnell a câștigat în alegerile primare ale senatului de stat a făcut toată lumea să ia în considerare Mișcarea Tea Party ca o forță considerabilă și în creștere în politica americană. Ca Tea Party continuă să câștige puterea în 2011, majoritatea conservatorilor cred gop mainstream va fi forțat să-l îmbrățișeze. Dacă nu, liderii de partid ar putea foarte bine să vadă un shakeup de proporții revoluționare.

10. Deepwater Horizon Oil SpillDeversarea de petrol din Golf nu poate lipsi fiind în top 10 știri din 2010. Dominând știri de mai bine de patru luni, a cauzat cu ușurință repercusiuni politice și economice mari pentru întreaga țară. Tragedia l-a făcut pe președintele Obama să se confrunte cu afirmații de răspuns inadecvat și i-a afectat în mod similar pe republicanii care au făcut o serie de gafe verbale în timpul crizei.