Resurse umane

Termenul „resurse umane” se poate referi atât la persoanele care lucrează pentru o companie sau organizație, cât și la departamentul care supraveghează toate preocupările legate de angajați. Angajații sunt cea mai importantă resursă a unei companii sau organizații. Motivația la locul de muncă, comportamentul organizațional și evaluările de selecție au început să prindă contur în diferite contexte de muncă în anii 1960, când a fost creată pentru prima dată sintagma „resurse umane”.

Managementul și dezvoltarea personalului într-o organizație sunt denumite managementul resurselor umane. Managementul resurselor umane, cunoscut uneori ca management al oamenilor sau al talentelor (deși ambele expresii sunt puțin depășite), administrează capitalul uman al unei organizații.

Managementul resurselor umane

Sunt incluse atât metode strategice, cât și cuprinzătoare pentru managementul resurselor umane, precum și cultura și mediul la locul de muncă.

Relațiile dintre angajat și angajat sunt o parte cheie a funcției experților în resurse umane, care garantează că cel mai valoros activ al unei companii – capitalul uman – este alimentat și menținut prin formularea, managementul și implementarea programelor, politicilor și procedurilor.

Ca rezultat al managementului de succes al resurselor umane, este mai probabil ca obiectivele și obiectivele generale ale unei companii să fie îndeplinite, deoarece angajații sunt mai bine pregătiți pentru a contribui la direcția generală a afacerii.

Nu mai este suficient ca un departament de resurse umane să se concentreze doar pe oameni sau pe sarcini administrative. Pe de altă parte, managerii de resurse umane sunt mai preocupați de îmbunătățirea utilizării strategice a oamenilor și de a se asigura că programele angajaților au un impact bun și demonstrabil asupra organizației.

Managerii de resurse umane și partenerii de afaceri din zilele noastre trebuie să știe cum funcționează afacerea și să discute cu directorii de afaceri în limba lor pentru a avea un impact tangibil asupra obiectivelor companiei.

Totul este despre managementul resurselor umane:

Abordarea preocupărilor angajaților actuali: departamentele de resurse umane se concentrează pe problemele angajaților, cum ar fi beneficiile, salariul, investițiile angajaților, planurile de pensii și formarea, în timp ce managerii corporativi se concentrează pe operațiunile de zi cu zi ale personalului. Ei pot media, de asemenea, disputele dintre colegi sau superiorii lor, ca parte a atribuțiilor lor.

Echipa de management al resurselor umane se ocupă de recrutarea, angajarea și orientarea angajaților. Acest grup efectuează, de asemenea, verificări de antecedente și teste de droguri, ca parte a procesului de angajare.

Atunci când un angajat demisionează, este concediat sau este disponibilizat, echipa de management al resurselor umane trebuie să îndeplinească anumite activități. Pentru a garanta că procesul s-a desfășurat în mod legal, trebuie completate documentele. Este posibil să oferiți sau să negociați bani pentru concediere; beneficiile trebuie convenite; iar accesul angajatului la resursele corporative trebuie să fie încheiat prin obținerea de chei, insigne, computere sau alte documente sensibile de la aceștia.

O echipă eficientă de resurse umane încurajează oamenii să performeze la cel mai înalt nivel, ceea ce ajută firma. Ca parte a sarcinilor lor, acordă frecvent bonusuri și creează o atmosferă de lucru mai plăcută pentru personalul lor.