Există o serie de reguli pe care toate organizațiile de caritate trebuie să le respecte pentru a-și menține statutul de caritate:
1. Categorii caritabile
Obiectivele caritabile trebuie să se încadreze în categoriile pe care Legea privind organizațiile caritabile le-a considerat „caritabile”. Sunt incluse în aceste categorii lucruri precum prevenirea și ameliorarea sărăciei, avansarea educației, sănătății, protecția mediului și îmbunătățirea și ameliorarea celor care au nevoie din cauza tinereții, a bătrâneții, a dizabilităților, a dificultăților financiare sau a altor dezavantaje.
2. Beneficiul public
Organizația de caritate trebuie să fie benefică publicului. Aceasta înseamnă că trebuie să facă lucruri pozitive și orice efecte secundare negative trebuie să fie compensate de activitatea sa pozitivă. A aduce beneficii publicului nu înseamnă că fiecare individ trebuie să beneficieze; mai degrabă poate fi oricine dintr-o anumită comunitate sau oricine are o caracteristică specifică (de exemplu, o boală specifică, o boală, o ocupație, o educație) care beneficiază de munca carității.
Comisia de caritate trebuie să decidă dacă o organizație trece testul beneficiului public. Deciziile se iau pe baza ghidului și a jurisprudenței sale.
3. Profit
O organizație caritabilă nu are voie să obțină profit. Toți banii pe care îi strânge trebuie să se îndrepte spre atingerea scopurilor lor sociale. Proprietarii și acționarii caritabili nu pot beneficia financiar de caritate.
Contabilitate și organizații caritabile
Contabilitatea pentru organizațiile de caritate este aceeași ca pentru orice altă organizație. Cu toate acestea, există un accent ușor diferit asupra a ceea ce ar trebui contabilizat și există o nevoie suplimentară de a menține fondurile restrânse separate.
Administratorii de caritate trebuie să se asigure că înregistrările contabile ale carității sunt suficient ordonate astfel încât să îndeplinească cerințele din Charity Act. Trebuie să fie posibil ca administratorii să:
Divulgați poziția financiară a organizației de caritate în orice moment, cu o acuratețe rezonabilă
Explicați toate tranzacțiile organizației de caritate.
Mai mult, conturile trebuie organizate astfel încât să respecte reglementările contabile.
Înregistrările contabile ale organizației caritabile trebuie să conțină:
Evidența pasivelor și activelor carității.
Intrări care documentează și datează toate sumele de bani cheltuite și primite de caritate. Trebuie inclusă natura cheltuielilor.
Prin urmare, este important să păstrați documentația care să susțină toate tranzacțiile din cont. Aceasta poate include chitanțe pentru cheltuieli precum angajările de camere, documentația veniturilor din subvenții sub formă de scrisori de confirmare în care sunt precizați termenii și condițiile, donații cu scrisori sau e-mailuri însoțitoare sau numerar de la evenimente și strângeri de fonduri cu fișe de numerar completate.
Cheltuielile de călătorie și voluntariat ar trebui, de asemenea, să fie completate cu un formular de cerere corect, care să explice scopul cheltuielilor. Alte facturi și plăți mai mici trebuie să fie autorizate în mod corespunzător, cu o explicație a bunurilor sau serviciilor achiziționate.
Dacă administratorii păstrează conturile organizației de caritate într-un mod detaliat, este mult mai ușor să demonstreze că organizația de caritate îndeplinește standardele solicitate de Comisia de caritate. HMRC oferă mai multe informații despre cum să gestionați banii, impozitele și conturile unei organizații caritabile.