Faceți un plan pentru eforturile dvs. de marketing.

O strategie de marketing atentă și bine informată este primul pas către un marketing eficient. Un plan de marketing eficient vă ajută să creați obiective de marketing clare, realizabile și cuantificabile pentru firma dvs.

Deoarece are un impact direct asupra operațiunilor companiei dvs., strategia dvs. de marketing ar trebui să fie concepută împreună cu personalul dvs. Un instrument complet de planificare strategică care include:

  • oferă o scurtă prezentare a ofertelor companiei dvs
  • ilustrează poziția companiei dumneavoastră pe piață și funcția pe care o joacă produsele dumneavoastră
  • caută-ți rivalii și clienții
  • conturează strategiile de marketing pe care doriți să le implementați
  • Vă ajută să creați și să evaluați o strategie de marketing (strategiile care trebuie utilizate).

Este important să rețineți că o strategie de marketing este diferită de un plan de marketing, care stabilește pașii precisi pe care îi veți face pentru a vă îndeplini strategia. Dezvoltarea unei strategii de marketing pe termen lung este diferită de crearea unui plan de marketing pe termen scurt.

Formulați un plan de marketing câștigător.

Cu un plan de marketing bine gândit, poți să atingi obiectivele companiei tale și să te concentrezi asupra acțiunilor necesare pentru a ajunge la clienții ideali.

Strategia dvs. de marketing ar trebui să includă următoarele componente pentru a vă maximiza investiția în marketing, pentru a vă concentra pe marketing și pentru a vă crește rezultatele vânzărilor în timp.

Obiectivele dvs. de marketing ar trebui să fie declarate clar.

Utilizați obiectivele afacerii dvs. ca ghid pentru dezvoltarea anumitor obiective de marketing. Cu ajutorul acestor obiective, puteți să inspirați și să măsurați progresul echipei dvs.

Obiectivele de marketing includ creșterea pătrunderii pe piață (vânzarea mai multor produse existente clienților existenți) și dezvoltarea de noi piețe (vânzarea produselor existente către noi piețe țintă). Aceste obiective de marketing pot fi pe termen lung și nu pot fi atinse într-un singur an. Cu toate acestea, ele trebuie să fie măsurabile, limitate în timp și bine definite.

Pe lângă faptul că sunt practice și măsurabile, strategiile tale generale ar trebui să fie și Un plan de marketing solid, care nu este reîmprospătat în fiecare an, ci mai degrabă atunci când obiectivele tale de marketing au fost îndeplinite sau metodele tale și-au atins cu succes obiectivele. Dacă piața dvs. externă se schimbă din cauza unui nou concurent sau a unei noi tehnologii, sau dacă produsele dvs. se modifică semnificativ, este posibil să fie necesar să vă regândiți abordarea.

Cel mai bine ar fi să faci niște cercetări de piață.

Ca parte a planului dumneavoastră general de marketing, trebuie să efectuați cercetări amănunțite. Trebuie luate în considerare dimensiunea pieței dvs., creșterea, tendințele societale și demografia (statistici privind populația, cum ar fi vârsta, sexul și tipul de familie). Pentru relevanță și roșeață țintă, este necesar să monitorizați îndeaproape piața țintă.

Aflați cine sunt clienții dvs. ideali.

Dezvoltați un profil de consumator și definiți cerințele acestora pe baza cercetării dvs. de piață.

De exemplu, profilul va indica cum cumpără, unde cumpără și cumpără produse. Dacă doriți să evitați să pierdeți noi șanse sau să deveniți învechit cu mesajul dvs. de marketing, este important să urmăriți tendințele actuale.

Păstrați-vă clienții actuali fericiți în timp ce căutați alții noi cu o abordare de marketing care permite ambele.

Analizați concurența

De asemenea, ar trebui să identificați produsele concurenților, rețelele de aprovizionare, prețurile și strategiile de marketing ca parte a strategiei generale de marketing.

Luați în considerare ceea ce face compania dvs. unică pe piață și utilizați-l în avantajul dvs. Pentru a-ți depăși concurenții, ar putea dori, de asemenea, să-ți evaluezi procesele interne pentru a vedea unde poți aduce îmbunătățiri.

Creați planuri care vă ajută să vă atingeți obiectivele de marketing.

Vă rugăm să faceți o listă cu clienții dvs. ideali și să proiectați o strategie pentru a-i atrage și păstra. Un exemplu de obiectiv ar putea fi să ridicați profilul articolelor dvs. în rândul adolescenților. Puteți face acest lucru prin creșterea prezenței dvs. în rețelele sociale online prin actualizări regulate de produse pe Instagram sau Facebook, prin publicitate în periodice locale destinate tinerilor sau prin oferirea de reduceri studenților.