Cum câștigă bani o organizație caritabilă?

viatabuzaului

Majoritatea veniturilor unei organizații caritabile provin din donații și subvenții. O donație este un cadou făcut de o persoană sau organizație, cel mai frecvent sub formă de bani. Donațiile pot lua și alte forme, de exemplu, imobiliare, vehicule, îmbrăcăminte și alte active sau servicii.

Subvențiile sunt premii nerambursabile, acordate de o parte (de obicei o corporație, un departament guvernamental, o fundație sau un trust) unui destinatar (cel mai frecvent o entitate nonprofit, o instituție de învățământ, o afacere sau o persoană). Subvențiile se acordă cu scopul de a facilita un obiectiv sau de a stimula performanța.

Cu toate acestea, pentru a extinde banii mai mult, multe organizații caritabile se bazează pe voluntariat. Există multe moduri diferite în care organizațiile caritabile pot folosi voluntarii pentru a-și continua afacerea. Exemplele pot include angajarea de voluntari pentru a lucra în magazine, pentru a vinde bilete sau pentru a răspunde la telefon.

Cum să înființezi o organizație caritabilă

Configurarea unei organizații caritabile face mai mulți pași. Trebuie să alegeți numele, structura și administratorii organizației caritabile și să elaborați un document de guvernare care să prezinte scopurile caritabile pe care doriți să le urmăriți. Puteți aplica pentru a vă înregistra online ca organizație caritabilă.

Numindu-ți caritatea

Numele carității dvs. trebuie să fie atent luat în considerare. Nu poate fi similar cu numele altei organizații caritabile sau să folosească cuvinte pe care nu aveți permisiunea de a le utiliza. Nu poate folosi cuvinte sau acronime jignitoare și nu trebuie să inducă în eroare publicul sugerând că organizația caritabilă face ceva ce nu face.

Alegerea structurii caritabile

Organizațiile de caritate sunt structurate în mod obișnuit în patru moduri diferite. Poate fi organizat fie ca o „companie caritabilă”, fie ca „organizație caritabilă încorporată”, fie ca „trust caritabil”, fie ca „asociație caritabilă neincorporată” Alegerea structurii va determina cine o deține, cum este administrată și cât de flexibilă este în ceea ce poate face. Mai multe informații despre diferitele structuri pot fi găsite la www.gov.uk.

Alegerea administratorilor dvs.

Trebuie să găsiți administratori pentru caritate. Un mandatar este o persoană care primește putere administrativă în cadrul organizației de caritate. Aceștia se află într-o poziție de încredere și administrează proprietăți sau active în beneficiul unei terțe părți, în acest caz, de caritate.

Clarificarea scopurilor caritabile

Este esențial ca organizația caritabilă să aibă „scopuri caritabile în folosul public”. Scopurile organizației caritabile ar trebui să explice în mod clar obiectivele organizației caritabile, planul acesteia pentru atingerea acestor obiective, cine va beneficia de aceste rezultate și cât de mult se extind beneficiile.

În acest sens, trebuie creat un „document de guvernare”. Acesta este un fel de carte de reguli care explică modul în care este condusă organizația caritabilă. În acest document este inclus un rezumat al scopului organizației caritabile, numele celor care o conduc și cum, o explicație a modului în care vor fi numiți administratorii, regulile privind cheltuielile lor, modul în care organizația caritabilă îi va plăti și, în cele din urmă, modul în care organizația caritabilă poate fi numită să fie închis în viitor.