Ce este o organizație caritabilă?

O organizație nonprofit (NPO) este o instituție sau corporație care servește un scop caritabil. Este posibil să o rulați în mod privat sau public. O fundație sau o organizație caritabilă este un nume comun pentru acest tip de organizație. Poate fi educațional, religios sau chiar bazat pe interesul public. Pentru ca o organizație de caritate să fie reglementată din punct de vedere legal și etic, aceasta trebuie să aibă sediul în țara sau regiunea în care își desfășoară activitatea. Cadourile și donațiile caritabile sunt oferite organizațiilor sau persoanelor pentru a le ajuta sau pentru a le îmbunătăți viața.

Cadourile de acest fel sunt oferite pentru a se asigura că beneficiarul va beneficia de ele, fie că este vorba de ajutor sau de educație și avansare în carieră. Există încă multe persoane care trăiesc în sărăcie, iar copiii lor nu pot primi îngrijire medicală sau educație adecvată din această cauză. Ca urmare, sărăcia și analfabetismul sunt în creștere. Chiar și așa, dezastrele naturale au un impact semnificativ asupra multor state. Organizațiile caritabile oferă, de asemenea, adăpost, hrană și alte necesități.

Metode și tehnici de operare

Fiecare stat, și chiar fiecare țară, are propriul set de reguli pentru înființarea și conducerea unei organizații nonprofit. Pentru ca o organizație de caritate să fie legitimă, trebuie să fii familiarizat cu regulile și reglementările din statul sau țara ta. Cerințele solicitantului de înregistrare și depunerii pot fi modificate de la un stat la altul, prin urmare, este întotdeauna recomandată căutarea unui consilier juridic. Nu este intenția acestei organizații de a servi sau de a beneficia în mod specific unei persoane.

Înainte de a deveni o organizație oficială, o organizație caritabilă trebuie să caute mai întâi statutul de scutire de taxe. Acest lucru este esențial pentru organizațiile nonprofit și trebuie să îndepliniți cerințele pentru a fi eligibil și pentru a vă păstra poziția. Chiar dacă IRS aprobă grupul, acesta trebuie să plătească în fiecare an taxele de afaceri și de angajare care nu au legătură. Pentru a beneficia de deducere fiscală, cadourile trebuie făcute unei organizații nonprofit.

Afaceri nonprofit și pentru profit

Unele organizații caritabile sunt private, iar altele sunt publice. Fundațiile private își primesc finanțarea din diverse surse, inclusiv familii, corporații, persoane fizice și alte organizații. Ei își folosesc în mare parte donațiile în numerar pentru a acorda granturi celor care au nevoie de organizații de caritate.

Pe de altă parte, organizațiile publice primesc bani de la stat sau de la guvernul central și de la donatori și organizații privați. Grupurile publice joacă un rol important într-o gamă largă de eforturi. Societatea Americană de Cancer, World Wildlife Fund și o mulțime de alte servicii sunt exemple de organizații publice din Statele Unite. Guvernul este cea mai comună sursă de finanțare pentru aceste organizații. Spitalele, bisericile, institutele de cercetare medicală și alte instituții se pot califica.

Diverse tipuri de muncă

Organizațiile caritabile se angajează într-o gamă largă de activități. Acestea includ pe cei care ajută persoanele aflate în mizerie, sărăcie sau care sunt defavorizate. Câteva sunt legate de organizații academice, științifice sau religioase. Crearea și întreținerea clădirilor și monumentelor publice este o altă activitate a organizației nonprofit, iar toate acestea sunt posibile de organizațiile nonprofit care primesc donații.

Pentru a ajuta comunitatea să nu se degradeze, aceștia efectuează și asistență socială în beneficiul celor aflați în nevoie. Aceasta include protecția libertăților civile, siguranța copiilor și dreptul lor de a nu fi discriminați sau prejudiciați. Oamenii în nevoie se pot baza pe organizațiile caritabile pentru a le oferi un mediu sigur și securizat pentru a trăi o viață mai bună.

În lumea modernă, au fost înființate numeroase organizații filantropice. Cu toate acestea, nu toate sunt legitime sau autorizate. Înainte de a face o donație sau un cadou unei organizații caritabile, trebuie să verificați dacă organizația este sinceră și de încredere. Există o mulțime de informații disponibile pe internet, astfel încât să puteți căuta proiecte anterioare întreprinse de diferite grupuri. Deci, dacă grupul are o reputație excelentă pentru a-i ajuta pe alții, atunci este sigur să donezi. Munca unei organizații filantropice este benefică pentru societate.