CARITATEA

CE ESTE CARITATEA?

Ce este caritatea? Caritatea este să oferiți altora ceea ce vă aparține. Când dăruiți carității, experimentați fericirea. Stii de ce? Pentru că atunci când renunți la ceva ce iubești, dai fericire celorlalți. Pentru majoritatea oamenilor acel lucru este banul. Chiar dacă ai cel mai mic gând să le iei ceva de la alții, tu însuți creezi diferite obstacole și dificultăți în viața ta.

Știința spirituală acordă mai multă importanță intenției interioare (cauzei) decât acțiunii (efectului) dăruirii carității. Caritatea făcută cu unitatea minții, vorbirii și conduitei primește beneficii enorme. Cel care donează de bunăvoie și cu bucurie obține mai multe beneficii decât cel care donează sub presiune sau cu așteptarea întoarcerii. Intenția ta ar trebui să fie să diminuezi mizeria celuilalt, nu să câștigi faimă sau avere.

Param Pujya Dadashri a dat răspunsuri științifice la multe întrebări legate de caritate, cum ar fi care sunt beneficiile carității? Care sunt cele mai valoroase tipuri de donații caritabile? Câte feluri de caritate există? Cui putem da? Ce fel de conștientizare ar trebui să aibă cineva atunci când face o donație? Ce este donarea anonimă? etc.

Bani și proprietăți

Activele unei organizații caritabile – banii și orice proprietate pe care o deține – pot fi folosite numai pentru a-și promova cauza. O organizație caritabilă nu poate avea proprietari sau acționari care beneficiază de aceasta.

Plata pentru bunuri și personal
O organizație de caritate poate plăti personalul sau poate cumpăra bunuri și servicii de care are nevoie. Dar numai pentru că angajarea personalului respectiv sau achiziționarea acestor lucruri ajută la promovarea cauzei acestuia.

Profit

Organizațiile de caritate pot obține un profit sau un surplus. Dar toate surplusul de fonduri trebuie să se întoarcă la caritate. În mod similar, organizațiile de caritate își pot investi banii pentru a genera o rentabilitate. Dar această întoarcere nu poate reveni decât la organizația caritabilă pentru a-și cheltui cauza.

  • Obligatii legale
    Organizațiile caritabile trebuie să precizeze care sunt obiectivele lor caritabile pentru a fi înregistrate la Comisia de caritate și să explice cum le îndeplinesc în rapoartele lor anuale către Comisie, care sunt apoi puse la dispoziția publicului.
    Organizațiile caritabile nu trebuie să fie politice de partid și orice activitate comercială trebuie să le susțină scopurile caritabile.
    Organizațiile de caritate trebuie să fie guvernate de un grup de voluntari, administratorii lor. Acestea sunt de obicei neplătite, deși, în anumite circumstanțe speciale, Comisia de caritate permite plății administratorilor, dar aceasta este mai degrabă o excepție decât o regulă.
    Privilegii juridice și financiare
    Pe lângă recunoașterea și încrederea publicului mai mare pe care le primesc organizațiile de caritate, acestea beneficiază și de anumite privilegii juridice și financiare, inclusiv:

scutiri de impozite, inclusiv impozitul pe venit sau corporativ, taxa de timbru, impozitul pe moștenire pentru cadourile făcute în testamente și o parte din TVA
reduceri mari, dacă nu exonerări complete de la plata ratelor de afaceri
Ajutor cadou pentru donații de la persoane fizice
acces la finanțare disponibil numai pentru organizațiile cu statut de caritate.
Caritate. Dar nu așa cum știți
Legea privind statutul caritabil sa dezvoltat de-a lungul secolelor, ceea ce înseamnă că imaginea este acum destul de complicată.

Multe organizații care funcționează pentru „folosul public”, dar care nu fac parte din stat, dețin statut de caritate, cum ar fi universitățile, asociațiile de locuințe și anumite muzee. Un număr de alte organizații, deși sunt organizații caritabile în drept, nu trebuie să se înregistreze la
Comisia de caritate.

Am prezentat mai jos principalele grupuri. Dar cifrele din fișele noastre tehnice exclud aceste organizații, astfel încât să ne putem concentra asupra organizațiilor pe care oamenii le iau în considerare în general atunci când se gândesc la organizații de caritate.

Universități, asociații de locuințe, anumite muzee

Unele organizații caritabile, de exemplu universități și asociații de locuințe, sunt cunoscute ca „organizații caritabile scutite”. Deși sunt organizații caritabile în drept, nu trebuie să se înregistreze la Comisia de caritate. În schimb, acestea sunt reglementate de alte organisme, cum ar fi Consiliul de finanțare a învățământului superior pentru Anglia, în cazul universităților din Anglia, sau Agenția pentru case și comunități, în cazul asociațiilor de locuințe din Anglia.

Un număr de muzee specifice, prevăzute de lege, sunt reglementate de Departamentul pentru cultură, mass-media și sport.

Biserici și grupuri de cercetași sau ghizi

Unele organizații caritabile sunt „exceptate” de la înregistrarea caritabilă. Sunt încă organizații caritabile și sunt încă reglementate de Comisia de caritate. Dar nu li se cere să se înregistreze la Comisie sau să îi trimită rapoarte anuale, cu condiția ca veniturile lor să fie sub 100.000 GBP pe an. Principalele tipuri sunt bisericile cu confesiuni specificate și grupurile de cercetași și ghizi. Excepția pentru biserici se va încheia în 2021, când vor avea nevoie
să se înregistreze ca organizații caritabile.

Citiți mai multe: Ghidul Comisiei de caritate cu privire la organizațiile de caritate exceptate (GOV.UK)

Școli independente

Înainte de 2006, școlile independente erau presupuse a fi caritabile. Acum, la fel ca toate organizațiile de caritate, trebuie să demonstreze că creează beneficii publice. Imediat după eliminarea prezumției, Comisia de caritate a impus o serie de cerințe asupra școlilor, cum ar fi definirea burselor.