Asigurați-vă succesul afacerii dvs

Gestionarea pericolelor unei noi întreprinderi

Pentru a înființa o nouă firmă, va trebui să te confrunți cu incertitudinea și riscul. Chiar dacă ar putea fi tentant să trecem cu vederea aceste pericole, este important să știți cum să răspundeți dacă apar.

A avea un plan financiar solid, care conturează metode pentru a face față constrângerilor fluxului de numerar și a gestionării datoriilor, de exemplu, poate ajuta la minimizarea pericolului ca compania dumneavoastră să intre în faliment.

Este procesul de determinare a pericolelor potențiale, evaluarea gravității acestora și apoi formularea de planuri pentru a face față acestor pericole. Planul dvs. general de afaceri ar trebui să includă o strategie de management al riscului și puteți îmbunătăți șansele de succes ale companiei dvs. prin identificarea și atenuarea oricăror pericole pe care le specificați.

Managementul riscului presupune o abordare consistentă, chiar dacă tipurile de risc diferă de la companie la companie. Folosind acest ghid, veți învăța despre managementul riscurilor.

Recunoașterea potențialelor pericole

Managementul riscului începe cu o evaluare a posibilelor amenințări ale companiei dumneavoastră. O strategie realistă și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru a face față pericolelor nu poate fi dezvoltată până când nu cunoașteți amploarea tuturor amenințărilor potențiale. Această fază a managementului riscului este de a compila o listă de probleme relevante pentru compania dumneavoastră specifică.

Tipuri de riscuri

Există o mare varietate de riscuri. Standardul australian (AS ISO 31000:2018, Managementul riscului) descrie riscul ca „impactul incertitudinii asupra obiectivelor”. Deși tipurile de riscuri pe care le întâlniți vor fi specifice organizației dvs. și obiectivelor acesteia, următoarele domenii sunt probabil relevante.

  • Riscuri în sectorul financiar

Riscurile includ factori externi și interni, cum ar fi fluctuațiile ratei dobânzii sau ale prețului mărfurilor, neplatele clienților, amortizarea activelor, conflictele de leasing cu amănuntul etc.

  • Riscuri pentru operațiuni și mediu

Consecințele de mediu, umane, de sistem și procedurale, cum ar fi boala sau pensionarea lucrătorilor cheie, defecțiunile echipamentelor și pandemiile, dezastrele naturale și defecțiunile software sunt toate exemple ale acestor pericole.

  • Repercusiuni juridice

Încălcările contractelor și nerespectarea regulilor, cum ar fi modificările cerințelor de sănătate și securitate la locul de muncă, se numără printre aceste pericole.

  • Riscuri pentru strategie

Aceste riscuri sunt legate de strategiile dvs. de afaceri, cum ar fi schimbări în cererea clienților, concurență mai mare, adoptarea de noi tehnologii și urmărirea de noi perspective de afaceri.

  • Riscuri pentru confidențialitatea și informațiile cuiva

Ca urmare, aceste pericole sunt legate de nerespectarea regulilor de confidențialitate de stat și naționale privind stocarea, înregistrarea și eliminarea datelor.

  • Faceți niște cercetări de piață.

Pentru a determina dacă ideea ta are șanse de reușită, trebuie să faci o cercetare de piață înainte de a începe o afacere sau de a extinde una existentă. Pentru a evalua meritele ideii tale de afaceri înainte de a începe producția sau publicitatea, cercetarea de piață este esențială.

Efectuați o cercetare informală de piață cerând prietenilor de încredere feedback și recomandări în fazele incipiente. Trebuie să răspundeți la aceste patru întrebări pentru a merge mai departe.

  • Aveți un produs sau un serviciu care se adresează unei nevoi ale pieței?

Trebuie să existe o piață pentru ideea ta dacă vrei să reușești. Puteți afla dacă produsul sau serviciul dvs. este solicitat efectuând cercetări de piață. La câtă marjă de profit vă puteți aștepta de la consumatorii dvs. în acest caz?

Cui îi vei vinde produsul sau serviciul?

Dimensiunea pieței tale țintă determină în mare parte viabilitatea ideii tale. O firmă vinde un produs sau un serviciu care atrage doar un număr mic de oameni poate eșua. Este posibil să localizați mai mulți concurenți cu produse sau servicii identice dacă piața dvs. țintă este mare.